Tänään ajattelin olla tekemättä yhtään mitään. Lepäilen, luen ja vain oleskelen. Mitään isompaa projektia ei aloiteta, eikä myöskään lopeteta. Koti on kuin räjähdyksen jäljiltä - tavarat sikin sokin epäjärjestyksessä, mutta tänään se ei stressaa. Tänään levätään...

Edessä on viikon loma. Lapsilla on syyslom (paitsi esikoisella, jonka loma meni jo). Varovasti aikaisemmin suunnittelin viikon kulkua, mutta sitten päätin, että tehdään sitä, mikä mukavalta tuntuu. Ei suunnitella kovin paljon etukäteen, koska yleensä sitten tulee vain pettymyksiä. On hommia, jotka pitäisi tehdä, mutta katsotaan nyt, miten käy. Eiköhän tuo viikko saada kulumaan ja jotain tehtyäkin.

Mutta kuitenkin näin loman aatoksi otetaan kokonainen päivä, jolloin ei tehdä mitään. Jos nyt sitten ei jokin vallan hirmuinen innostus iske. (Epäilen tätä vahvasti.) Ollaan vain, syödään jossain välissä ja jatketaan olemista. Ulos voisi kyllä kurkistaa, joko eilen satanut lumi on sulanut. Haistella vähän syksyn tuntua ilmassa. Sitten takaisin sisälle lämpimään, nopeasti.