Kirjan takakannesta:

On kihisevän kuuma kesä Charlottessa, Pohjois-Carolinassa. Tempe Brennan on lähdössä pitkästä aikaa lomalle, kun syrjäiseltä maatilalta löytyy hätkähdyttävä luukätkö. Luut näyttäisivät kuuluvan eläimelle, mutta Tempe järkyttyy saatuaan tulokset laboratoriosta. Tilanne mutkistuu entisestään, kun samana päivänä pienlentokone syöksyy maahan ja Tempe kutsutaan paikalle tutkimaan onnettomuuden hiiltyneitä jäännöksiä. Mitä on outo aine, joka peittää ruumiit?

Tempe joutuu syventymään kauhistuttaviin tapauksiin, jotka ilmaantuvat pahimpaan mahdolliseen aikaan - juuri kun hänen on tehtävä päätös omassa elämässään. Uskaltaako hän seurata sydämensä ääntä? Näitä punnitessaan tutkijanainen sukeltaa yhä syvemmälle luiden arvoitukseen. Samaan aikaan joku seuraa häntä. Onko Tempe Brennan eksynyt liian lähelle peiteltyä totuutta?

Terävä ja sympaattinen tutkijanainen Temperance "Tempe" Brennan tunnetaan myös tv-sarjasta Bones, joka pohjautuu Reichsin kirjoihin.

Mukaansatempaavaa tekstiä. Olen pitänyt Reichsin kirjoista siitä asti, kun ensimmäiseen tartuin vuosia sitten. Tämäkin oli hyvin kirjoitettu ja kertomus eteni jouhevasti. Oikein mukava kirja huolimatta karmivasta aihepiiristä.