Okalintujen kirjoittajalta uusi kirja.

Takakannesta:

Alexander Kinrossilla on älyä, kunnianhimoa ja taito koota ympärilleen vaurautta. Jo nuorena hän jättää taakseen ahdasmielisen kotiseutunsa Skotlannissa ja lähtee keräämään maailmalta tietoja, taitoja ja kokemuksia. Australiasta Alexander löytää paikan, jonne perustaa tukikohtansa: kultakaivoksen ja sen ympärille kaupungin, joka edustaa hänen omia ihanteitaan ja nykyaikaisuuden vaatimuksia.

Vaimon Alexander hankkii suoraviivaiseen tyyliin tilaamalla Skotlannista 16-vuotiaan sekkunsa Elizabethin. Nuori Elizabeth pelkää ja vieroksuu Alexanderia, mutta ei näe edessään muitakaan vaihtoehtoja: hänestä tulee hillitty ja kaunis kartanonrouva, joka kätkee sisäisen maialmansa toisten ulottumattomiin. Vähtellen hän ymmärtää, ettei ole ainoa nainen miehensä elämässä; Alexanderilla on edelleen suhde myös rakastettunsa Ruby Costevanin kanssa.

Koska Elizabeth synnyttää vain kaksi tyttöä, Alexander kaavailee Rubyn pojasta imperiuminsa perijää. Mutta elämän pyörremyrskyt yllättävät jopa mahtavan Alexanderin. Elizabethin, Alexanderin ja Rubyn sekä heidän jälkeläistensä elämät kietoutuvat toisiinsa tavalla, jota kukaan ei olisi voinut ennustaa.

Kullan kosketus sijottuu 1800-luvun viimeisiin vuosikymmeniin, aikaan, jolloin Australia muuttuu kiivaaseen tahtiin ja moni juureton ihminen saa elämälleen uuden alun. Se on paitsi romaani Kinrossin perheen onnen ja onnettomuuden päivistä myös koskettava rakkausromaani.

Oma kommentti:

Taisi olla Okalintujen jälkeen ensimmäinen McCulloughin kirja, jonka luin kokonaan. Tarina vei mukanaan, jännityksellä luin ja odotin, miten päähenkilöille käy.