Vielä eilen tuli leikattua nurmikkoa, kun oli mokoma kasvanut niin pitkäksi. Samalla tosin sain silputtua poppelin lehtiä, ei onneksi tarvitse haravoida niin paljon.  Minulla on menossa poppelin kaatoprojekti. Aikoinaan tuli istutettua useampi palsamipoppeli tähän pihalle, mutta kun ne mokomat työntävät noita juuriversoja niin paljon! Viime syksynä ja keväänä kaulasin yhden poppelin, ja nyt näyttää siltä, että työ on onnistunut. Se on tiputtanut melkein kaikki lehdet ja alkaa muutenkin näyttää kaatovalmiilta. Kaiken varalta odotan kuitenkin kevääseen ja kesään, ennen kuin tartun sahaan ja kirveeseen. 

Joka syksyisen urakan, kompostorin tyhjennyksen sain myös tehtyä. Hyvin palanutta kompostimultaa tuli reippaasti, ja kasasin sen odottamaan levittämistä. 

2011%252520syyskuu%252520619.jpg
Lähettäjä Luonnosta ja omalta pihalta

Ihanan värikkäistä lehtiä on tipahtanut lumipallo- ja koiranheisipensaista. Mutta kyllä nyt on silti syksy, huolimatta näistä muutamasta ennätyslämpimästä päivästä kuun vaihteessa. 

 

2011%252520syyskuu%252520687.jpg
Lähettäjä Luonnosta ja omalta pihalta

Kummasti vain aamuisin auringonpaistekin näyttää kylmältä. Ja kuvausaamuna oli kuitenkin lämpöasteita! Viime yönä lämpötila kävi sitten jo pakkasen puolella, ei kyllä tästä syksyyn päästään.