Tähän kirjaan tartuin innokkaasti, onhan kirjoittaja entinen äidinkielen opettajani. Kirjan kieli olikin juuri niin värikästä ja sujuvaa kuin odotin. Aluksi pääsin vähän hitaasti kirjan maailmaan sisälle, mutta sitten se vain vei mukaan ja loppui oikeastaan vähän liian pian.

Takakannesta:

Iloluonteinen asessorska Ramstedt, Jenny, Alisa Ramstedtin vastikään kaupunkiin muutaut piika. Neiti Signe Hammar, Onnen antimia lukeva ikäneito rouva Ramstedtin alakerrasta. Sonja Orell, tyttökoululainen johon ihana maisteri Martti Fager on kääntänyt kauniit silmänsä. Agatha Pärssinen, tyttökoulun tomera johtajatar. Maikki Holm, lukiolainen, joka antaa piutpaut avioliitolle ja perheelle, Valma Lahtinen, sahan konttoristi, jonka työpöydän laatikosta löytyy silkkisukkia ja suklaarasioita. - Ja posteljooni Fager, joka kantaa laukussaan salaperäisiä kirjeitä rouva Ramstedtille.

Eletään syyskuista iltapäivää 1900-luvun alkupuolella. Kaduilla kahisevat keltaiset lehdet, Rouvasväenyhdistys puuhaa iltamia ja tyttökoululaiset käyvät Leivon konditoriassa syömässä leivoksia. Joku kapinoi, joku topakoituu, joku antaa aihetta juoruihin. Mutta kaupungin sielu ja sydän on Alisa Ramstedt - ja hänen kutkuttava kirjeystävänsä.