Monenlaista mahtui loppiaisviikonloppuumme. Ensinnäkin, kuusi sai lopultakin lähteä. Kuusi oli kyllä edelleen kaunis, eikä tiputtanut neulasia, mutta väsyin aivastelemaan. Ja johan tuo on aika astua jälleen arkeen. (Kuusenkynttilöihin jouduin investoimaan jouluaattona, vaikka edellisiltana tarkistin, että kynttilät toimivat, ne olivat rikki jouluaattona, kun aloimme koristelemaan kuusta). 

kuusi_ulos.jpg

En ole pitkään aikaan innostunut leipomaan (mitä nyt jouluksi tein jotain). Tämän viikonlopun aikana etsin suolaisen piirakan ohjeita ja kokeilin samaa perusohjetta kahdella täytteellä. Toiseen laitoin lohta, toiseen kinkkusuikaleita täytteeksi. Maukasta oli, ja nuorisokin piti, molemmista versioista. Kuvassa lohitäytteinen piirakka. 

piirakka.jpg

Viikonlopun aikana satoi myös lunta. Maisema peittyi ihanaan valkoiseen, puhtaaseen ja kevyeen lumeen. Tuo keveys tuntui mahtavalta, kun tein pihalla lumitöitä. Pihakivenikin on saanut valkoisen peitteen. Ja kuvassa näkyy myös aavistus auringonpaisteesta, lauantain pakkaspäivänä (-19 astetta) myös aurinko näyttäytyi. 

lunta.jpg

 

Alimmaiseksi sitten näkymä, jota tulen kuvaamaan pitkin vuotta. Naapuri hakkautti lähimetsän ja siinä on nyt hakkuuaukea. Tämä toi rutkasti valoa meidän tontille, mutta toisaalta, aukea on tässä vaiheessa melkoisen surkea näky. 

hakkuuaukea.jpg

Neuleita on ehtinyt tälle vuodelle jo valmistua, ja tekeillä on myös jotain pientä. Niistä sitten jossain vaiheessa kuvia.