Ei voi ihmisellä paljon keljumpaa vaivaa olla, kuin se, että hammasta särkee. Ja tottaka tällainen tulehtuneelta hampaanjuurelta vaikuttava kipu iskee viikonloppuna, kun ei ole mitään mahdollisuutta päästä kipupäivystykseen. Tässä on viime yö ja tämä päivä tullut kipristeltyä ja pinna alkaa pikkuhiljaa kiristyä. Toivottavasti pääsen maanantaina hoidattamaan tuo hampaan kuntoon, ei tästä elämisestä muuten tule yhtään mitään. Sen verran kipeä se on.

Aikaisemmin olin kuvitellut, että täällä periferiassakin olisi edes jonkinlainen mahdollisuus saada hoitoa mikäli viikonlopun aikana iskee oikein mahdoton kipu, mutta eipä vain olekaan! Taidan olla melko väsynyt ja kärtyinen viikon alkuun mennessä, jos tämä ei yhtään hellitä.

Nukkumaan mennessä ajattelin turruttaa kipua ottamalla kunnon annoksen kipulääkettä. Sitäkään vain kun ei kärsisi ottaa liikaa. Mutta pakkohan tähän kipuun on jotain keksiä.

Lisäys sunnuntaina:

Yö meni hyvin, kipulääke auttoi. Nyt vain omasta pelosta kiinni ja heti huomisaamulla soittamaan hammaslääkärille. Yritän tässä päivän tsempata itseäni, eiköhän se siitä sitten onnistu.