Aamussa ollaan, vietetään hyvin ansaittua vapaapäivää. Kuopus vetelee vielä sikeitä, annan hänen nukkua, niin jaksaa sitten valvoa vuodenvaihteen yli. Vaikka valvoisi hän varmaan joka tapauksessa.

Isompia suunnitelmia tälle päivälle ei ole. Eilen ostimme tinoja, joten varmaan valamme kumpikin oman tinamme ja katsomme mitä niistä näkyy. Lisäksi olisi tarkoitus käydä ostamassa vähän muita kuin jouluherkkuja iltaa varten. Ainakin hedelmäsalaattia pitää kuulemma tehdä. Raketteja en ole ostanut, tähtisadetikkuja varmaankin ostan illaksi ja mahdollisesti jonkun padan, jotta saadaan edes pientä paukuttelun iloa tähän omallekin pihalle.

2190617.jpg

Uusia kuvia en ole nyt ehtinyt ottamaan, mutta tässä pari kuvaa lähiseudun ojanpientareilta. Joulun aikaan vesi ei vielä ollut kokonaan jäässä, sen verran virtausta näissä ojissakin lienee. Tässä lähellä on paljon lähteitä, joista vanhemmat kylän asukkaat kertovat otetun vettä ihan kaikkiin kylän talouksiin vielä jokunen vuosikymmen sitten.

2190618.jpg

Tämä isompi oja kaivettiin syksyllä auki - siinä teki kaivinkone töitä monta päivää. Ehkä jo ensi kesänä kasvillisuus valtaa taas tämänkin ojan reunat.