Metsäretkellä piti totta kai myös tarkkailla metsämarjojen kypsyysastetta. Kypsiä mustikoita oli jonkin verran, mutta kovin pieniä ja kuivia olivat ainakin tarkkailemallani paikalla mustikat. Niistä ei kovin mehukasta piirakkaa tehdä.

1802699.jpg

Puolukoita sen sijaan näyttä tulevan todella runsaasti. Kunhan eivät vain kuivuisi ennen kypsymistä. Puolukoitakin pääsin jo vähän maistelemaan, mutta vielä ei ole mitään kiirettä keräämään edes hillomarjoja. Tosi punaisilta marjat tuossa kuvassa näyttävät, mutta kypsiltä ne eivät vielä maistuneet. - Siis pitihän sitä vähän maistella, kun noin punakoita kohdalle sattui.

1802702.jpg

Puutarhamarjatkin alkavat kohta kutsua pensaaseen ahkeroimaan. Mustia viinimarjoja ei kovin paljon näytä tänä vuonna tulevan. Pensaat kärsivät äkämäpunkin vaurioista, ja aionkin uusia mustaherukkapensaat lähiaikoina, joko nyt syksyllä tai viimeistään keväällä.

1802686.jpg

Punaherukoita puolestaan näyttää tulevan todella runsaasti. Nyt vain on kyse siitä, ehdinkö poimia marjat itselle talteen, vai ehtivätkö kenties räkättirastaat osingoille. En ole viitsinyt aikoihin viritellä suojaverkkoja pensaiden suojaksi, sillä niistä on tosi inhottavaa irrottaa verkkoon tarttunut ja kietoutunutta kuollutta lintua.

1802688.jpg

Mutta herkullisen näköisiä marjoja - kypsyisivät vain nyt kaikki, että päästäisiin herkuttelemaan!