Nyt on tässäkin taloudessa aloitettu leipominen. Piparit tuoksuvat niin makoisalta ja tänään tehdyt kahvikakut myös. Ensi viikolle jätän pähkinäisten joululeipien tekemiset, niitä ei kannata tehdä liian aikaisin, varsinkaan, kun aion niitä viedä joululahjoiksi muutamalle ystäväperheelle.

2154103.jpg

Pipareita tein kahdesta erilaisesta taikinasta, piparisydämet ovat siitä mureammasta, siitä pitää tehdä tällaisia selkeärajaisia piparkakkuja. Toisesta taikinasta tein sitten piparipojat ja tähdet ja muut sellaiset, joissa on pieniä osasia. Tosiaan, eilen illalla tehtiin tyttären kanssa pipareita. Tai siis, aloitimme yhdessä, mutta sitten sain tehdä loput itse.

2154105.jpg

Tänään tekaisin kakut aika pian sillä aikaa kun neitokainen oli koulussa. Ihan mukavaa on ollut pitkästä aikaa leipoa jotain hyvää itselle. Lapset saivat toivoa mieleisensä kakun ja se oli jälleen kerran tiikerikakku. Takana on sitten suklainen kahvikakku, reseptin olen joskus leikannut jostain lehdestä talteen ja se on kyllä oma suosikkini.

Kyllä nämä varmaan antavat jouluun makua - torttuja teen myös, mutta vasta aattona, pysyvät parempina sitten. Ja vielä jouluiseen kahvipöytään kuuluvat äitini tekemät ässät, vaaleat pikkuleivät, joita en itse saa onnistumaan sitten millään.