Tämä on Ajan Pyörän 25. osa. Pitkä tarina alkaa lähestyä loppuaan.

Kirjan takakannesta:

Ajan Pyörä pyörii, ja aikakaudet tulevat ja menevät jättäen jälkeensä muistoja, joista legendat syntyvät. Nyt legenda lähenee loppuaan...

Tuule ovat nousseet tuhoisaksi myrskyksi, ja se on muuttanut kaiken. Perrin, Mat, Egwene ja Elayne jatkavat kyllä kamppailuaan, mutta jaksavatko he itsekään enää uskoa voittoon? Trollokkien ja myrddraalien laumat lähestyvät päivä päivältä linnoitusta, jonne Rand Al´Thor, Uudestisyntynyt lohikäärme, on vetäytynyt lähimpineen. Yllättäen Rand al ´Thor joutuu niin rajuun kamppailuun, ettei unohda sitä ikinä... Ilmasta voi aistia, ettei Tarmon Gai´don, Lopullinen taistelu, ole enää kaukana. 

Olen lukenut tätä sarjaa jo monta vuotta. Yhden kerran jo aloitin uudelleen alusta ja luin tähän saakka suomennetut teokset kaikki putkeen, kun alkoi tuntua, ettei enää muista, mitä aikaisemmin on tapahtunut. Yhä seuraan jännityksellä, mitä tapahtuu päähenkilöille, miten heidän hahmonsa kasvavat ja muuttuvat tarinan edetessä. Lopullinen ratkaisu odottaa. Fantasiakirjallisuuden ystäville.

Muokkausta:

Korjasin otsikkoon lipsahtaneen kirjoitusvirheen 16.11.07.