Eilen oli ensimmäinen päivä, että piti jo kokeilla, miten harava istuu käteen tänä keväänä. Ei siitä haravoimisesta kuitenkaan vielä mitään tullut, maa on tontillamme edelleen liian märkää. Ei voitu myöskään trampoliinia laittaa hyppiskuntoon, vaikka kuopus siitä kuinka kiukutteli. Ehtiihän tuota vielä hyppiä kesänkin aikana.

Kokeiltiin me hiukan sitäkin, että onnistuuko kulottaminen. Olen jo muutaman kerran tässä blogissakin maininnut, että kulottaminen on lapsuudesta lähtien ollut minulle yksi tärkeitä kevään ja tulevan kesän merkkejä. Ei muuten onnistunut vielä sekään, liian märkää.

Korvaavaa toimintaa onneksi löytyi, eli nappasin haran käteeni ja lähdin puhdistamaan ojien pientareita. Siinä hommassa lisäksi tuli etuna, että nyt vesi virtaa nopeammin pois tontilta ja pihan pitäisi kuivua nopeammin. Ehkä tässä vielä viikonvaihteen aikana pääsee haravoimaankin.

Normaalien kevät puuhien lisäksi olen suunnitellut kukkapenkkien täydellistä mullistamista. Sekään ei ihan vielä onnistu, kun osa penkeistä on vielä niin kohmeisia. Mutta tarkoitus on laittaa pihaa tältäkin osin uuteen uskoon. Saa nyt nähdä, onnistuuko tämä myös käytännössä. Suunnitelmat ovat kuitenkin mielessä jo jonkin aikaa muhineet.