Olen nyt ahmaissut vauhdilla monta McKinleyn kirjoittamaa kirjaa. Ehkä tässä viimeksi lukemassani alkoi jo tuntua, että tarina toistaa itseään, sen verran tiheään on tullut nämä teokset luettua. Kuitenkin tarina on hyvä ja pitää lukijan otteessaan.

Kirjan takakannesta:

Vuonna 1894 Liverpoolin satamasta irtautuu valtamerialus s/s Arcadia, jonka määränpäänä on uusi manner maapallon toisella puolella. Matkustajien joukossa ovat Eva ja Frederick Hamilton, nuori pari matkalla uuteen elämään. Vain muutama merimaili ennen Australian rannikkoa nousee myrsky. Kun meri tyyntyy, Arcadia on poissa.

Vuosikymmeniä myöhemmin Olivia Hamiltonkäy toisen maailmansodan runtelemassa Lontoossa läpi äitinsä Evan jäämistöä ja löytää papereiden joukosta oman adoptiotodistuksensa. Miksi äiti ei ole kertonut, että Olivia on adoptoitu? Siitäkö johtuu isosisko Irenen peittelemätön inho Oliviaa kohtaan? Selvittääkseen alkuperänsä Olivian on seurattava Evan ja Frederickin jälkiä salaisuuksien Australiaan ja kohdattava odottamaton totuus, yllättävä rakkaus ja ystävyys, joka kestää niin totuuden kuin rakkaudenkin tuskat.

Pohjavirrat on elämänmakuinen tarina kohtalon hajottaman perheen kiehtovista vaiheista ja sukupolvelta toiselle periytyvistä salaisuuksista. 1800-luvun lopun Britanniasta alkava saaga päättyy vuoteen 1947, kirjailijan synnyinmaahan Australiaan.