Tartuin pitkästä aikaa tähän kirjasarjaan. Olen sen lukenut pari vuotta sitten, ja pidin kirjoista silloin. Pidin niistä edelleenkin, sen verran elävästi ne on kirjoitettu ja sen verran aidontuntuista tarinan eteneminen on.

Kirjasarjassa käydään läpi Hayesin sisarusten, Cameronin, Blairin ja Jackien tarina. Samalla tulevat tutuksi toisen maailmansodan aikaiset tapahtumat Euroopassa, Filippiineillä ja Yhdysvalloissa.

Takakansista:

Ensimmäinen osa Tuuleen kirjoitettu:
Eletään vuotta 1941. Maailma on uuden ajan kynnyksellä. Lehtikeisari Keagan Hayes taistelee sitkeästi pitääkseen lehtensä Los Angelesin ykkösuutisoijana. Kitkainen suhde kolmeen tyttäreen räjähtää käsiin, kun sota vetää naiset eri puolille maialmaa. Tapahtumat kulkevat Hollywoodin ja Punaisen torin akselilla, eikä sota jätä ketään koskettamatta.

Toinen osa Tuulen soitto:
Pearl Harborin pommitus vetää Yhdysvallat tiukemmin mukaan sotaan, ja Blair tuntee sotatoimet nahoissaan Filippiineillä, jonne hän on lähtenyt selvittämään välejään tuoreen aviomiehensä kanssa. Cameron palaa Moskovaan päämääränään etsiä kadoksissa oleva veljensä. Keagan Hayesin terveys horjuu, eikä tilannetta suinkaan helpota hänen nuorimman tyttärensä yllättävä uhma. Sota uhkaa repiä Hayesin perheen lopullisesti hajalle. Onko sovinnosta enää mitään toiveita?

Kolmas osa Myrskytuuli:
Kesä 1942 paljastaa maailmansodan karut kasvot lehtikeisari Keagan Hayesin tyttärille. Cameron, Blair ja Jackie kamppailevat elämästä kolmella mantereella ja joutuvat kohtaamaan oman voimattomuutensa kaikkialla riehuvan myrskyn kuorissa. Tapahtumien keskellä kaikki ovat vihollisia keskenään. Missä on rakkaus, kun sitä tarvittaisiin?

Neljäs osa Tuulessa taipuneet:
Liitoutuneet ovat tuhonneet Hitlerin, mutta lehtikeisari Keagan Hayesin perheessä sodan haavat ovat vielä auki. Cameron matkaa Nürnbergiin epävarmoissa tunnelmissa. Blair tutustuu politiikan tekemisen taustoihin, ja Jackie kamppailee rotuennakkoluulojen maailmassa. Kun maailmassa rakennetaan rauhaa, Hayesin perhekunta on ajautumassa omaan sotaan. Cecilia Hayesin tarkoin varjelema salaisuus uhaa repiä hajalle kaiken entisen.