Käytin ruokatunnin kerrankin näppärästi hyvään tarkoitukseen ja marssin kirjastoon. Koska lauantaina on pyhäinpäivä, kirjaston on silloin suljettu ja täällä kotipaikkakunnallani kirjasto myös sulkeutuu aikaisemmin pyhäpäivien aattona. En siis olisi enää huomenna ehtinyt sinne. Tänä iltana taas on projektina auton renkaiden vaihtaminen talvisellaisiin, joten tänään ei illalla olisi ehtinyt kirjalainaamoon.

No - mennessäni ajattelin, että jos nyt jonkun kirjan mukaani nappaisin, että selviän yksinäisen viikonlopun yli. Yksinäinen sikäli, että kuopus ja keskimmäinen ovat lähdössä isänsä kanssa sukulaisiin Etelä-Suomeen, esikoinen viihtyy koulupaikkakunnallaan ja minä jään yksin. (Onneksi on kaverina kissa ja nyt vino pino kirjoja.)

Tosiaan, mukaan tarttui ensin yksi, sitten toinen kirja ja lopulta niitä oli sylillinen. Onneksi kirjastosta antoivat muovikassin mukaan, oli missä kantaa saalis mukana työpaikalle. Jos tulee niin kylmä viikonvaihde mitä on luvattu, niin tekee hyvää kaivautua sohvannurkkaan peiton alle kirjan kanssa. Lisämausteeksi voi vielä pitää takassa tulet, kyllä siinä viikonloppu kuluu yksinkin ollessa.