Kovin montaa kirjaa en kuluneella viikolla ole ehtinyt lukea, aikaa on mennyt muuhunkin.

Äsken suljin viimeisen luvun jälkeen Stephen Boothin kirjoittaman kirjan Jääkylmät jäljet. Kirja on kolmas kirja Peak District -sarjaa. Kirjassa vanhat tutut konstaapeli Ben Cooper ja ylikonstaapeli Diane Fry selvittelevät kylmänä talvena hangesta löytyneiden vainajien tapauksia. Tapaukset nivoutuvat toisiinsa sekä toisen maailmansodan aikaisiin tapahtumiin. Mielenkiintoinen kirja, piti otteessaan. Ja tässä päähenkilöt eivät ole niin kaikkitietäviä, kuin joissain muissa saman genren kirjoissa.

Guy Gavriel Kayn Tigana, joka on suomennettuna jaettu kahteen osaan (Sieluun isketty tikari ja Verenperinnön hinta), pitää myös otteessaan. Kirja on fantasiakirjallisuutta parhaimmillaan. Siinä on luotu oma maailma, ja päähenkilöistä on tehty mielestäni eläviä. Tapahtumat etenevät vauhdilla, ja fantasialla ja taikuudellakin on siinä oma osuutensa.

Vielä viikon lukulistalla oli Sujata Masseyn Rei Shimura ja morsiuskimono. Tämän luettuni tuli mieleen, että Rei Shimurasta kertovat kirjat olisi ollut hyvä lukea julkaisujärjestyksessä. Vähän tuntuu, että menee jonkin aikaa sen selvittämiseen, mikä on Rein sen hetkinen elämäntilanne, ennen kuin pystyy itse kirjasta nauttimaan. Tämäkin tapaus selvisi, ja jälleen kerran kirjaa lukiessa sai nauttia Masseyn tavasta kirjoittaa.