Tartuin tähän trilogiaan kirjastossa käydessäni. Ajattelin kokeilla, kestääkö se toista lukukertaa, ensimmäisestä lukukerrasta on nyt aikaa ehkä vuosi, kaksi.

Olen tykästynyt näihin Weis & Hickman -kirjoihin, olen monta lukenut, tosin vielä on lukemattomiakin. Näistä pidin.

Tekstit takakansista:
1. Vaeltajan tahto
   Aikojen alusta saakka on 20 jumalaa hallinnut maailmankaikkeutta. Koska kukin jumala hallitsee tiettyjä elämänaloja, he ovat omalla alallaan kaikkivoipia. Ja nyt yksi jumala on rikkonut vallan tasapainon.
    Profeetan ruusu on kertomus suuresta jumalten sodasta sekä ylpeistä ihmisistä, joista maailman kohtalot riippuvat. Kun aavikkojen jumala Akhran Vaeltaja julistaa, että kahden heimon on yhdistyttävä huolimatta useiden vuosisatojen vihollisuuksista on ensi reaktio hurjistunut. Mutta he ovat jumalalleen kuuliaisia. . .
    Prinssi Khardanin ja prinsessä Zohran on mentävä naimisiin kansojensa keskinäisistä vihamielisyyksistä huolimatta estääkseen Quarin, ahneuden ja lain jumalan orjuuttamasta heimojaan.     Mutta voivatko Khardan ja Zohra olla pettämättä toisiaan? Voivatko heimot pidättyä keskinäisistä vihollisuuksista kunnes Profeetan Ruusu puhkeaa kukkaan?

2. Pimeyden paladiini
    Suuri jumalten välinen sota jatkuu kiihkeänä, ja Quar haluaa tulla yhdeksi ja ainoaksi jumalaksi. Hänen kannattajansa käyvät sotaa muiden jumalien seuraajia vastaan kasvavalla ylivoimalla. Prinssi Khardan ja prinsessa Zohra katoavat salaperäisesti, heitä epäillään pelkuruudesta. Heidän klaaninsa ovat menettämässä kaiken toivonsa, mutta Khardanille ja Zohralle on annettu tärkeä tehtävä. Noita Mathew on heidän mukanaan ja heidän tehtävänsä merkitys kasvaa mitä pitemmälle se etenee. Eivätkä he ole yksin, kuolemattomat djinnit auttavat heitä.

3. Akhranin profeetta
    Näytää siltä, että jumalten sodassa Quar on perimässä voiton. Jopa kuolemattomat ovat hylänneet kuolevaiset isäntänsä ottaakseen osaa jumalten sotaan.
    Khardan, Zohra ja velho Mathew ovat loukussa Kurdinin meren rannalla heidän djinnipalvelijoidensa hylättyä heidät. Joukon on pakko ylittää Auringon Alasimena tunnettu autiomaa, jossa kukaan ei ole aikaisemmin onnistunut.
    Paimentolaisten on pelastettava heimonsa Kichistä, jossa he ovat vankeina. Ja edessä on vielä taistelu Quarin palvojien joukkoja vastaan.

Aika lailla etukäteen oletettavia latuja etenee tämä tarina. Joitain yllätyksiä löytyy, ja loppuratkaisu piti tälläkin lukukerralla lukea useampaan kertaan, jotta sen varmasti ymmärsi. Kuitenkin, fantasiakirjallisuuden ystävälle mukavaa luettavaa.