No niin, nyt on tarinan viimeinenkin kirja tullut luettua. Ja täytyy kyllä todeta, että kyllä tämä on ollut lukemisen (useammankin lukemisen) arvoinen seikkailu. Tarina, joka kertoo urhoollisuudesta, rakkaudesta, lojaalisuudesta. Tässä täytyy osata katsoa myös pinnan alle, mutta tarinasta voi myös nauttia ihan vain lukemisen vuoksi.

Parasta mielestäni koko kirjasarjassa on ollut, että kirjojen tyyli on muuttunut koko sarjan ajan Harryn ja kumppanusten kasvamisen myötä. Kirjasarjan viimeistä kirjaa en suosittelisi ihan niin nuorille kuin ensimmäisiä.  Ja kyllä kai se niin on, että aina viimeksi luettu teos tuntuu parhaimmalta!

Kirjan takakannesta:

Harry Potterin harteilla lepää suunnaton vastuu ja lähes mahdottomalta tuntuva tehtävä: hänen on etsittävä ja tuhottova loput Voldemortin hirnyrkit. Heinäkuun viimeisenä päivänä Harry täyttää seitsemäntoista vuotta ja tulee täysi-ikäiseksi. Hänen on jätettävä tuttu ja turvallinen Kotikolo ja seurattava polkua, joka on hänelle viitoitettu. Koskaan ennen ei Harry ole tuntenut itseään näin yksinäiseksi. Hän on täynnä kysymyksiä, joiden ratkaisut ovat täysin hämärän peitossa. Ja aika käy vähiin, Voldemort joukkoinen on aivan Harryn kintereillä. Pystyykö Harry vastaamaan haasteeseen, jonka hän jo syntyessään sai?

J. K. Rowlingin Harry Potter ja kuoleman varjelukset on hengästyttävä, koskettava ja henkeäsalpaavan jännittävä päätös seitsenosaiselle teossarjalle, joka on vavahduttanut koko maailmaa ja tuonut Tylypahkan velhokoulun osaksi miljoonien ihmisten elämää. Se on taikuutta, johon pystyy vain mestari.

Sarjan kirjat:
Harry Potter ja viisasten kivi
Harry Potter ja salaisuuksien kammio
Harry Potter ja Azkabanin vanki
Harry Potter ja liekehtivä pikari
Harry Potter ja Feeniksin kilta
Harry Potter ja puoliverinen prinssi
Harry Potter ja kuoleman varjelukset