Tulipa taas luettua uudelleen nämä Eleniumin tarun kirjat. Jälleen nautiskelin Eddingsin kielenkäytöstä (samoin kääntäjän) ja hymyilin jo tutuksi tulleille vitseille näissä kirjoissa.

Pystyin jälleen uppoutumaan Eddingsin luomaan maailmaan niin, että en juuri huomannut, mitä ympärillä tapahtui. Suosittelen kirjoja fantasian ystäville sekä niille lukijoille, joita eivät pienet epäloogisuudet haittaa.

Tässä lyhyesti kirjojen takakansien selvitys kirjoista:

Eleniumin taru 1: Timanttivaltaistuin

Kun ritari Sparhawk palasi maanpaossa viettettyjen vuosien jälkeen kotivaltakuntaansa Eleniaan, ei mikään ollut enää ennallaan. Maassa vallitsi pahuus ja juonittelu, ja nuori Ehlana-kuningatar oli vakavasti sairas. Kuningatar oli mahtavin loitsuin suljettu kristallikuoren sisään, ja sinne hän oli myös menehtyvä ellei hänen outoon tautiinsa löytyisi parannuskeinoa ennen vuoden loppua.

Yrittäessään pelataa maataan ja kuningatartaan ritari Sparhawk sai huomata, miten laajalle salajuonet ja vehkeily olivat levinneet. Vain yksi ihminen saattoi tehdä tyhjiksi pahuuden hankkeet kuningatarta vastaan... ja hän oli ritari Sparhawk, arvonimeltään Kuningattaren Puolustaja.

Eleniumin taru 2: Rubiiniritari

Vain ammoin kadonnut Bhelliomin jalokivi saattoi taikavoimallaan elvyttää Elenian kuningattaren, joka oli väkevin loitsuin suljettu kristallikammioon. Sen sisällä nuori kuningatar kamppaili elämästään ja sinne hän oli menehtyvä, ellei jalokiveä löydettäisi ennen kahdentoista kuunkierron täyttymistä.

Ritari Sparhawk, Kuningattaren Puolustaja ja Pandionin ritari, lähti kumppaneineen vaarojen täyteiselle retkelle jäljittämään jalokiveä, joka satoja vuosia sitten oli kadonnut maanpiiristä. Mutta tarunomaista kiveä havitteli myös mahtava vastustaja yliluonnollisine voimineen.

Eleniumin taru 3: Safiiriruusu

Ritari Sparhawk on lopultakin löytyänyt Bhelliomin, mahtavan jalokiven, joka taikavoimallaan pystyy pelastamaan kristallikuoreen suljetun Ehlana -kuningattaren. Mutta kiveen liittyy myös vaaroja: salaperäinen varjohahmo alkaa vaania ritari Sparhawkia, Kuningattaren Puolustajaa, jonka hallussa jalokivi on. Kuka väijyskelijä oikein on? Onko hän ihminen vai pahuuden voimien lähettiläs?

Torjuakseen hirmuisen vastustajan Sparhawk joutuu ehkä päästämään valloilleen jalokiven täyden mahdin, jota yksikään kuolevainen ei pysty hallitsemaan.