Voi tätä painon kanssa kamppailua. Vaikka joka päivä aloitan harkiten syömisen, jossain vaiheessa päivää tahtoo tulla ratkeaminen johonkin herkutteluun. Työpaikalla ruokailu on yksi pahimpia, tulee ensin syötyä silmillä ja sitten lautasella onkin äkkiä liikaa sapuskaa. Sitten tulee ähky olo ja kun on kerran oppinut syömään vähän liikaa, maha oppii saamaan tietyn määrän täytettä ja ihan vähän ei heti riitäkään.

Olen kokeillut lautasmallia, tiukkaa ja tarkkaa dieettiä ja vaikka mitä, mutta mikään ei ole auttanut pitemmällä tähtäimellä. Taidan palata siihen yksipuoliseen elämiseen, syön pelkkiä porkkanoita tai appelsiineja, eiköhän sillä pääse jotenkin alkuun. Kyllä sitä sitten taas jaksaa harrastaa painonpudotustakin.

Mutta, nyt siis päätin taas, että uusi elämä alkaa. Pakkohan tässä on tarkkailla sitä, mitä suuhunsa laittaa, ei paino enää näillä vuosilukemilla nopeasti putoa, mutta jos edes vähän saisi lukemia alaspäin. Ja liikkuakin jaksaisi ihan eri tavalla, kun ensin jokusen kilon (siis ehkä noin 10) saisi pois.