Ulkona on aivan ihana kesäinen päivä, lämpötila päälle 20 astetta heti aamusta, nyt jo enemmänkin. Nurmikkoa pitäisi alkaa leikata, ja mielelläni siihen puuhaan ryhdynkin, sillä kävin eilen ostamassa uuden ruohonleikkurin. Kyllästyin lopullisesti vanhaan leikkuriin, kun se ei käy tasaisesti ja välillä kieltäytyi käynnistymästä. Toivottavasti tämä uusi nyt toimii paremmin.

Kasvimaankin laitoin eilen valmiiksi. Siihen tuli pari riviä perunaa ja porkkanaa, vähän sipulia, salaattia, tilliä ja hernettä. Jospa tuon pikkuisen maan jaksaa kesän aikana myös hoitaa.

kasvimaa.jpg

Vettä kasvimaalle pitää tänään kantaa, sillä nyt on ollut jo viikon verran ihan kuivaa. Siis vettä ainakin noille siemenkasveille.

raparperipenkki.jpg

Raparperista saa ihan kohta jo satoakin, tai saisi jo, jos ehtisi tehdä valmiiksi asti. Pitäisiköhän yllättää lapset illalla raparperipaistoksella?

pikarililjan%20nuput.jpg

Pikarililjojen nuput ovat uskomattoman kauniita. Pidän erityisesti tästä valkoisesta kasvista sillä olen mukulat saanut äidiltäni lapsuuden kodistani.

orvokki%20pihalta.jpg

Tätä orvokkia kasvaa pihallamme, kasvi on todella matala, pieni kukka, kuvaaminen onnistui parhaiten makaamalla maassa ja vielä vähän summanmutikassa kameraa suuntaamalla. Olisikohan tämä suo-orvokki? Jokin luonnonorvokki kuitenkin.

kirvat%20lumipalloheidess%C3%A4.jpg

Myös kirvaviljelmä kukoistaa. Olen vähän ihmetellyt, kun lumipalloheiteen on lehtiä tullut kovin hitaasti. Sitten kun kävin tutkimassa tilannetta lähempänä, niin syyllinen löytyi. Lähes kaikki kukkanuput olivat aivan kirvojen peitossa. Nyt pitää pohtia mitä tälle tehdään, luovummeko pensaasta vai yritämmekö vielä hävittää kirvat? Ainakin pensaan paikka pitää vaihtaa, sillä tuolla paikalla se on kärsinyt kirvoista jo monena aikaisempanakin vuonna.