Monenlaiseen eri yhdistykseen kuuluvana, ja tällä hetkellä jopa leipäni yhdistyksen tehtävissä toimivana harmittelen tätä kokousaikataulujen ruuhkautumista. Kevät- ja syyskokoukset kasautuvat samoille viikoille. Yhtäaikaa on kiire hoitaa monessa eri yhdistyksessä samoja asioita.

Tälle nyt ei mitään mahda, itsehän olen tehtäviin suostunut. Tarkkana vain saa olla, että muistaa sen, minkä yhdistyksen asioista kulloinkin puhutaan. Onneksi nämä minun harrasteeni (ja työni) ovat kuitenkin sen verran erilaisia, ettei sekaantumisen vaara ole. Korkeintaan sekaisin voi mennä siinä, että onko muistanut hoitaa ilmoitukset ja tiedotteet eteenpäin oikeaan aikaan jokaisesta.

Mutta, mistä löytäisi lisää aktiivisia toimijoita? Tämä taitaa olla monessa yhdistyksessä toiminnan hiipumisen syynä. Innokkaita tekijöitä ei enää oikein tahdo löytää. Ja sitten jäljellä olevat toimijat, niin innokkaita kuin ovatkin toimimaan yhteisen hyvän eteen, väsyvät ja toiminta lopahtaa.

Kun löytäisikin taas sen konstin, jolla saisi innostettua ihmiset mukaan toimimaan, niin kyläyhdistyksessä, urheiluseurassa kuin tapahtuman järjestäjänäkin.