Olipahan mielenkiintoinen kirja, tuli luettua ihan ahmien. En oikein osaa muutenkaan ajatella tarinaa, jossa taustalla kummittelee ajatus kaupungista, jossa todellinen rakkaus ei voi menestyä.

Kirjan takakannesta:

Carson Alden palaa 23 vuoden jälkeen kotiseudulleen. Hän syntyi Turner Juntionin viehättävässä kaupungissa, mutta vanhempien menehdyttyä isoäiti otti hänet suojiinsa New Yorkiin. Carson muistaa ensimmäisistä vuosistaan ja vanhemmistaan vain vähän, mutta pikkukaupungissa Aldenin suku tunnetaan jo vuosisadan alusta asti.

Rautatie on aina ollut Turner Junctionin elämänlanka, jonka ympärille kietoutuu monta kohtalokasta tarinaa. Kun Carson tutustuu kaupungin jännittäviin asukkaisiin, pienen ja suljetut yhteisön elämä avautuu. Samalla hän saa vihjeitä oman sukunsa salaisuuksista, joiden selvittäminen tuottaa yhtä lailla iloa kuin hämmennystä. Kun kaupungissa valmistaudutaan juhlimaan rautatien 150-vuotisjuhlia, palapelin viimeinenkin pala löytää paikkansa ja... (sitten loppu on harmittavasti kirjaston tarran peittämää).

Aloitin kirjan hiukan varauksella, mutta alun epäilyksistä huolimatta tarina sai syvyyttä. Kai tätä voisi kutsua kasvutarinaksi, rakkaustarinaksi ja jollain tasolla jopa sukutarinaksikin? Mukavaa luettavaa.