Kesään kuuluvat dekkarit myös ja tänä kesänä tutustuin lopulta Rei Shimuraan (miten olenkin tähän asti onnistunut karttamaan häntä) sekä toiseen vahvaan naiseen, Bella Blockiin.

Sujata Masseyn luomus, Rei Shimura, kiinnosti monessakin mielessä. Ensinnäkin kulttuuriympäristö oli täysin minulle vieras, ja niin se tuntui välillä olevan myös kirjan päähenkilölle. Tapahtumat etenivät vinhasti, ja pitivät otteessaan alusta loppuun. Täytyy tunnustaa, että kirjan piti lukea loppuun pikkutunneilla, vaikka olisi ollut tärkeää saada kunnon yöunetkin... Mutta tätä sattuu. Uskoisin, että luen myös muita Masseyn kirjoittamia dekkareita, joissa Rei Shimura esiintyy.

Toinen uusi dekkarituttavuus minulle oli Doris Gercke, ja hänen etsivänsä Bella Block, joka tosin toisessa lukemassani kirjassa oli entinen rikoskomisario ja yksityisetsivä. Gercken dekkarit kuvaavat nyky-yhteiskuntaa terävästi, realistisesti ja jopa provosoivasti. Henkilökuvaus on uskottavaa, samoin ympäristön kuvaus ja vaikka lukemieni kirjojen aiheet olivatkin ankeita, kirjat onnistuivat myös viihdyttämään lukijaa.

Gercken kirjoja luin kaksi, Ensimmäinen oli nimeltään Kuolema istuu orrella, missä Block tutkii itsemurhia, jotka nimettömän vihjeen mukaan olivatkin murhia. Toinen kirja, Snapsia lapsille, kertoo tarinaa lasten kautta, ja näiden lasten maailmassa asiat ovat todella huonosti.