Kirjailija Minette Walters on saanut tästä Pirunkettu (Fox Evil) kirjastaan vuoden parhaalle rikoskirjalle myönnettävän Kultaisen tikarin. Mikään ihme se olekaan, sillä kirja on tosi jännittävä ja siinä tarina etenee toisaalta arvattavasti, toisaalta jännitys loppuun asti säilyttäen. Loppuratkaisu oli ainakin minulle täysi arvoitus ihan viimeisille sivuille saakka.

Kirjan takakannesta:

Pirunketun tapahtumat sijoittuvat englantilaiseen pikkukylään. Paikallisen kartanon iäkäs omistaja eversti Jamer Lockyer-Fox joutuu epäillyksi murhasta, kun hänen vaimonsa kuolee pelkkä yöpuku päällään talon puutarhassa. Poliisitutkimuksissa Ailsan kuolemassa ei havaita mitään hämärää, mutta silti Jamesiin kohdistuu ikävä parjauskampanja. Asianajajansa ja vuosia sitten adoptoitavaksi annetun tyttärentyttärensä kanssa James ryhtyy taistelemaan kunniansa puolesta ja selvittämään, ketkä ovat hänen tuhotakseen valmiita jopa tappamaan.

Ei tuo takakannen teksti kuvaa tarpeeksi hyvin kirjan jännittävyyttä ja kiehtovuutta. Itse uppouduin niin täysin kirjan maailmaan, että kun ystäväni soitti minulle kesken kirjan lukemisen, hätkähdin todella. Pidin kirjasta todella, mietin vian, että onko todella olemassa kirjassa esiintyvien ihmisten kaltaisia henkilöitä? Todennäköisesti, vaikka todennäköisesti heidän luonteenpiirteitään onkin korostettu kirjassa.

Ja hups, piti vielä palata korjaamaan kirjoitusvirheitä tästä postauksesta.