Jatkan tässä vielä vanhalta metsäretkeltä esittelemättä jääneitä kuvia.

Komea kelo kurkottelee kohti taivasta lähimetsässä. Alue hakattiin aukoksi muutama vuosi sitten (tai voi siitä olla kohta jopa yli kymmenen vuotta). Uutta puustoa kasvaa, mutta yhä vain tämä vanha kelo jaksaa sinnitellä pystyssä.

2001368.jpg
Sitten vasta kummallisen puun tapasimme. Talomme lähistöltä, metsän puolelta löytyi haapa, jonka rungosta osa oli ihan tumma - kuin hiiltynyt ja siinä oli myös mielenkiintoisia koloja. Ylempää ja toiselta puolelta runkoa puu oli ihan tavallisen värinen. Tätä aikamme kummastelimme, mutta syytä moiselle väritykselle emme keksineet. Olisiko joku tuholainen, kasvitauti tai ehkäpä salama tehnyt tuhojaan? Kolopesijälle ja talvehtiville linnuille noista koloista löytyy aikanaan hyvä suoja.

2001371.jpg

Vielä löytyi lähistöltä kumoon kellahtanut koivu. Kaatunut koivu ottaa vielä tukea läheisestä kuusesta, latvasta oli koivu jäänyt kuuseen kiinni. Lahottaja oli tässä työnsä tehnyt, ja koivu on napsahtanut poikki. Vaarallinen paikka, koska koivu ei ole rojahtanut maahan saakka, vaan on kiinni kuusessa. Tämän lähelle ei ainakaan kovalla tuulella kannata mennä.

2001363.jpg