Mielenkiintoinen kirja koodien maailmasta.

Takakannesta:

NSA:n, Yhdysvaltain hallinnon salaperäisimmän viraston toiminnasta tiedetään hyvin vähän. Sen väitetään pystyvän seuraamaan kaikkea maailman tietoliikennettä, mutta todellista vahvistusta huhuille ei ole saatu. Kansallisen turvallisuuspalvelun aarteisiin kuuluu myös miljardeja maksanut koodinmurtokone TRANSLTR, jonka olemassaolon NSA on kiistänyt.

Salakirjoituskoodien asiantuntija Susan Fletcher johtaa NSA:n kryptologian osastoa. Hänet hälytetään tutkimaan uutta koodia, jonka edessä huipputietokone on täysin voimaton. Murtamattoman koodin tekijäksi tiedetään viraston palveluksesta eronnut työntekijä, joka on esittänyt NSA:lle tiukan uhkavaatimuksen.

Jos siihen ei suostuta, salauskoodi leviää internetin kautta kaikkien käyttöön. Pelin panokset ovat huikeat: murtamaton koodi antaisi rikollisille ja terroristeille mahdollisuuden toimia täysin salassa. NSA:n toiminta kävisi hyödyttömäksi - ja suurvalta olisi hetkessä polvillaan.

Susan tekee kaikkensa löytääkseen koodiin ratkaisun ennen kuin on liian myöhäistä. Samaan aikaan hänen kihlattunsa David Becker jäljittää koodin avainta Espanjasta. Aikaa on vain muutama tunti.

Dan Brownin Murtamaton linnake johdattaa lukijansa nykyaikaisen tiedustelutoiminnan kovaan ytimeen. Vauhdikkaan juonen ohella teos valaisee salaustekniikoista käytävää kilpajuoksua hätkähdyttävällä tavalla.

951-0-31692-X

Mukava lukukokemus. Jännittävä ja enimmäkseen todentuntuinen.