Pikkusisko tuli käymään kotona ja toi tuliaisia tullessaan. Nyt saan muistella makunystyröiden avulla kesäistä matkaa Petroskoihin. Makuaistia vie kesään Baltika ja Nevskoje -oluiden maku. Täytyy kyllä todeta, että tätä juo - ei nyt sillai, että ihan mahottomia, mutta hyvää ja maistuvaa olutta kuitenkin. Sopii ihan ruoan kyytipojaksi.

Muuten tässä on pari päivää jo mennyt työpaikalla syysloman jälkeen. Ei onneksi mitään hillitöntä kiirettä, mutta kuitenkin sopivasti tekemistä. Pitäisi tuossa ehtiä siivoamaan oman työtilani viereinen huone. Edeltäjäni jäi eläkkeelle ja nyt tässä pitää jotenkin järjestää noita työtiloja uusiksi. Pikkuhiljaa oman työn ohessa ne siistiytyvät. On vain niin paljon paperia, mikä pitäisi silputa ja hävittää. Työohjeita olen pikkuhiljaa kirjoitellut koneella puhtaaksi. Onpahan silläkin, joka minun jälkeeni työtä jatkaa, helpompi lukea niitä ohjeita.

Oma työni on siis väliaikaista, nyt on työsopimus tehty vuoden loppuun ja jatkosta ei ole mitään tietoa. Toivottavasti kuitenkin jotain löytyy, jotta saisin palkkatyötä jatkaa. Vaikka sitten väliaikaisesti. Täytyy kyllä todeta, että nyt tämän kuluvan vuoden aikana on pätkätyö alkanut pikkuhiljaa ärsyttää oikein kunnolla. Löysässä hirressä roikottamiselta tämä alkaa tuntua, kun on kohta kymmenen vuotta tehnyt töitä samalle työnantajalle aina muutaman kuukauden työsopimuksilla. Tai, pisin työsoppari taisi olla kuitenkin pari vuotta (se oli hoitovapaan sijaisuutta). Toivoisin todella, että saisin vakinaisen paikan täältä, mutta kieltämättä toivo alkaa pikkuhiljaa hiipua. Haku onkin jo ollut pitkään päällä ja kaipaan jonkinlaista jatkuvuutta myös tähän työelämään. Ei se paljon lohduta, vaikka työkaveritkin sanovat, että ainahan sitä sopparia on jatkettu.

Oho - mutkan kautta makumuistot meni marinaksi, taitaa olla paras jättää tämä juttu tähän, ja palata hieman aurinkoisemmalla tuulella jatkamaan.