Nuorimmainen kotiutui eilen isänsä luota. Oli kuulemma ollut ikävä äidin luo. Tänä vuonna onkin kuulostanut siltä, että pitemmät oleskelut isän luona ovat olleet kuopukselle tosi vaikeita. Varsinkin silloin, kun hän on ollut siellä yksin, ilman isoveljiä. Saapi nähdä miten tuleva viikonloppu menee, kun kuopus lähtee mummun kanssa junalla serkkujen luo, ja minä lähden veljien kanssa samaan paikkaan, mutta autolla. Voi olla että matkan aikana vaihdetaan tekstiviestejä ja puheluita. Takaisin toki tulemme samalla kyydillä, kun pojat lähtevät vielä toisen serkun luo loman viimeisiksi päiviksi.

Nyt onkin hyvä syy vierailuun serkkujen luona - menemme veljeni esikoistyttären rippijuhliin. Mukava nähdä taas sukulaisia ja hauskaa lähteä porukalla reissuun. Takaisin toki tulemme melkein saman tien, joten autossa istumista tulee ja paljon. Lomat on kuitenkin pidetty, ja työpaikka kutsuu, joten viipyä ei voi, vaikka se kiinnostaisikin.

Onneksi on luvattu aurinkoista säätä. Se on juhlan järjestäjien kannalta ehkä kaikkein paras vaihtoehto. Vieraat ovat lähes kaikki täältä pitkän matkan takaa, joten mahdumme juhlijan kotiin paremmin, kun pihamaa on myös käytössä.