Odottavan aika on pitkä, sanotaan. Pitkältä aika tuntuu minustakin, kun odotan tietoa työpaikasta haastattelun jälkeen. Olen yrittänyt itselleni sanoa, että ei kannata toivoa liikoja, mutta joku pieni ääni tuolla sisällä vain jaksaa toivoa.

Odottaessa voi tietysti tehdä toisenkin työpaikkahakemuksen, ja vaikka kolmannenkin, sellaisiin työpaikkoihin, missä voisi kuvitella tekevänsä pitempäänkin töitä. Toisaalta, nykyinen määräaikainen tehtävä on kiinnostava ja vastuullinen, joten viihdyn kyllä täälläkin. Ainoastaan se, että työsuhde katkeaa joka tapauksessa noin vuoden kuluttua, pistää harkitsemaan myös näitä muita ratkaisuja.

Tänä iltana on edessä vielä iltatyöt, kansalaisopiston tuntiopettajana. Olen oman työn ohella opettanut iltaisin kansalaisopistossa jo kymmenen vuotta, ja edelleen oppilaita riittää, vaikka tavoitteeni on tehdä itseni tarpeettomaksi. Nytkin minulla on vallan ihana ryhmä, kyseleviä ja pohtivia ihmisiä kaikki!

Ulkona näyttää olevan upea ilma, toivottavasti myös viikonloppuna saadaan nauttia auringonpaisteesta, sillä pimeää ja märkää on ollut ja tulee vielä olemaankin. Tuota auringonvaloa voisi tankata sisälleen.

Laitetaan tänä vielä Noppa-kissan kuva viime syksyltä, kun oli niin märkää ja pimeää ja lumetonta.

1966832.jpg