Tämä on varmaan viides lukemani Childin kirja, joka kertoo Jack Reacherista. Näissä kirjoissa on toimintaa ja pohdintaa. Ei ihan niin yksioikoisia toimintajännäreitä kuin voisi olettaa. Ehkä päähenkilön, Jack Reacherin halu pysyä järjestelmän ulkopuolella on yksi niistä näihin kirjoihin koukuttavista tekijöistä. Toimintajännereiden ystäville.

Kirjan takakannesta:

Jack Reacher on yksinäinen susi. Hän ei pidä paikallaan olosta. Hän pyöri koneiston rattaissa, kunnes koneisto alkoi yskiä ja sylkäisi hänet ulos. Siitä lähtien hän on kiertänyt maata mukanaan vain hammasharja ja yllänsä olevat vaatteet.

Yksinäinen pyssymies piiloutuu pysäköintitaloon ja ampuu väkijoukkoon kuusi laukausta. Seurauksena on viisi kuollutta. Surmaaja jättää kuitenkin jälkeensä runsaasti todistusaineistoa, ja poliisi jäljittää hänet nopeasti. Miehen nimi on James Barr ja tapaus vaikuttaa selvitetyltä. Pidätyksen jälkeen James Barr kieltäytyy puhumasta. Hän sanoo asianajajalleen vain yhden asian: "Hommatkaa Jack Reacher luokseni." Mutta mikä yhdistää psykopaatin Reacheriin, entiseen sotilaspoliisiin?