Fantasiaa on tullut luettua tänä kesänä.

Fionavarin kuvakudos kertoo vanhaa tarinaa hyvän ja pahan välisestä taistelusta. Tässä trilogiassa päähenkilöinä ovat omasta maailmastamme toiseen, Fionavarin kuningaskuntaan, siirtyneet nuoret, jotka ovat kukin omalla tavallaan ratkaisemassa taistelun kohtaloa.

Kesäpuu

Kesäpuu aloittaa trilogian, joka on kirjoittajan kunnianosoitus J.R.R. Tolkienille, mutta myös irtiotto perinteisestä fantasiakerronnasta. Fantasiakirjallisuuden suureksi toivoksi nimetyn kanadalaisen Guy Gavriel Kayn esikoissarja aloitti loistavan kirjailijanuran.

Viiri opiskelijanuorta siirtyy yli ajan ja paikan rajojen maagiseen Fionavarin valtakuntaan, maailmoista ensimmäiseen, jossa mytologia ja tarut kohtaavat todellisuuden. Siellä Jennifer, Paul, Dave, Kevin ja Kimberley löytävät kukin elämäntehtävänsä ja lähtevät toteuttamaan kohtaloaan, etsimään paikkaansa ikiaikaisessa kudelmassa. Vahva, moniaalle haarautuva tarina imaisee mukaansa, kun lukija sikeltaa milikuvituksen syvyyksiin...

Vaeltava liekki

Vaeltava liekki on toinen osa fantasiatarua, joka kertoo tavallisista nuorista ikimuistoisten tapahtumien polttopisteessä.

Tarun alkaessa salaperäinen maagi valtavine voimineen siirsi viisi opiskelijanuorta myyttiseen Fionavarin kuningaskuntaan. Kesäpuun loppusivuilla Dave, Paul, Kimberly, Jennifer ja Kevin palasivat sieltä arkitodellisuuteen. Mikään ei kuitenkaan ollut niin kuin ennen, eikä kukaan heistä pystynyt unohtamaan kokemaansa. Ja niin käy, että Vaeltava liekki -romaanissa he palaavat Fionavarin taikapiiriin...

Synkein tie

Unohtumaton Fionavarin kuvakudos on tarina viiden opiskelijanuoren siirtymisestä toiseen todellisuuteen, maailmoista ensimmäiseen. Myyttisessä taruolentojen kansoittamassa Fionavarin kuningaskunnassa nuoret ystävyksen kypsyvät ja oivaltavat piilevät kykynsä. Tarun huikeassa päätösosassa heidän on yhdistettävä kaikki voimansa ja viisautensa auttaakseen Valon armeijaa taistelussa Pimeyden joukkoja vastaan.

Legendaarinen Arthur -kuningas ja Pwyll Kahdestisyntynyt, Kesäpuun herra, purjehtivat aavelaivalla mittaamattoman meren yli haastaakseen vastustajansa viimeiseen taistoon. Ja nuori Darien, valon ja pimeyden tuhoisasta liitosta syntynyt poika, astuu Synkeimälle Tielle, jolta ei enää ole paluuta.

***************

Mukaansa tempaava kirjasarja, jonka voi lukea useampaankin kertaan. Pidin aikaisemmin ja pidin nyt.