Nyt tuoksuu hyvälle kotona. Leivoimme tyttären kanssa eilen pipareita, ihan sellaisen pienen annoksen, kun väki talossa on vähentynyt kahteen. Jouluvieraitakaan ei näillä näkymin ole tulossa, pikemminkin vähenee vielä joulun aikana, kun kuopuskin aikoo mennä isänsä luo jouluksi.

Itse olen ollut viikon verran tosi nuhainen, eikä olo ollut kovin hyvä eilenkään. Onneksi tytär innostui leipomaan piparit, minulle jäi vain paistamisen vaiva. Jouluvalmistelut on siis aloitettu.

Pojan kotoa muuttaminen aiheutti toisen kierroksen huonejärjestelyissä. Tytär muutti pojalta vapautuneeseen huoneeseen. Vielä on jonkin verran muutto kesken, mutta huonekalut saatiin toki eilen siirrettyä huoneesta toiseen. Ehkä saan nyt tuohon "työhuoneeseen" järjesteltyä itselleni näpertelytilan, saisi siellä vapaasti levitellä papereita ja tehdä kaikenlaista.

Jäälyhtytehdaskin käynnistyi. Sain tehtyä tusinan verran jäälyhtyjä särkemättä yhtään muoviämpäriä. Oli sen verran kipakka pakkanen, että lyhdyt syntyivät nopeasti, vuorokauden aikana. Nyt vain odotellaan lähemmäs joulua ja laitetaan ne sitten paikoilleen pihalle ja pihatien varteen.