Kirjastossa tarttui käteeni uusi tuttavuus, Marsha Mehramin kirjoittama kirja Lumoavien mausteiden kahvila. Kirja kertoo siitä, mitä tapahtuu, kun hiljaiseen irlantilaiseen kylään tulee kolme iranilaista siskosta ja perustavat sinne kahvilan.

Ihan helppoa ei ole asettua kodiksi uuteen ympäristöön, mutta melkoinen keitoksen Babylon Café tarjoaa. Pidin tästä kirjasta. Itse asiassa niinkin paljon, että luin sitä aivan liian pitkään illalla...

Uuden tuttavuuden jälkeen oli mukava palata myös vanhan kirjaystävän pariin. Pitkän aikaa on kulunut siitä, kun viimeksi luin Agatha Christien kirjoja. Nyt otin luettavaksi pari Neiti Marplen seikkailua.

Ensimmäisenä oli lukuvuorossa Neiti Marple koston jumalattarena. Kirjassa neiti Marple saa tehtävän edesmenneeltä herra Rafielilta - neiti Marplen pitäisi selvittää eräs rikos. Neiti Marplelle ei aluksi anneta mitään tietoja, mikä rikos ja missä olisi tapahtunut, mutta pikkuhiljaa hän saa vihjeitä joiden avulla hän lopulta ratkaisee arvoituksen.

Pidän neiti Marplesta, koska hän tuntuu suhteellisen tavalliselta vanhalta neidiltä, jolla tosin on mielenkiintoinen harrastus. Ja on virkistävää lukea välillä näitä vanhempia dekkareita, joissa ei mässäillä niin paljon väkivallalla kuin uudemmissa.