Eilen illalla pääsimme virittäytymään joulutunnelmaan kauneimmissa joululauluissa omalla kylällämme. Joululaulujen pitopaikaksi saimme jo lakkautetun koulumme, kun lupasimme siivota paikat tapahtuman jälkeen. Sen verran pitkäksi ilta venähti, että osa siivouspuuhista jää todennäköisesti joulun välipäiviksi. Mutta urakoidaan sitten loput tavarat paikoilleen.

Tapahtuma oli onnistunut ja kokosi kylän väkeä paikalle. Taisipa tapahtumaan osallistua sekä kylän nuorin että vanhin asukaskin. Ihan kommelluksitta ei kuitenkaan päästy - kirkkoherramme oli unohtanut, että paikalle tarvitaan kannettava soitin (mutta se käytiin nopeasti hakemassa) ja kahvimaitoakin jouduttiin jonkin aikaa odottamaan. Odotusaika voitiin kuitenkin käyttää hyödyksi vaihtamalla kuulumisia naapurusten välillä, nykyisin kun ei enää ole sellaista kohtaamispaikkaa, missä kyläläiset keskenään voisivat toisiaan tavata.

Koulun kohtalo ratkeaa tänään - kuntamme on myymässä sitä yksityiselle yrittäjälle. Tämän kanssa on sitten kyläläisten neuvoteltava, miten kyläläiset voivat jatkossa koulun tiloja käyttää.