On niin atc-kortit vieneet mukanaan, ettei tahdo muistaa päivittä lukulistaa. Tässä kuitenkin lyhyet kommentit muutamasta viime viikolla luetusta kirjasta. 

Jack Higginsin Exocet oli pitkästä aikaa luettavana. Olen tämän joskus aikoja sitten lukenut ja ajattelin nyt kokeilla, vieläkö tarinassa on ytyä. Löytyihän siitä, ja kun tarinan pohjana olevasta Falklandin sodastakin on jo aikaa, niin välillä löytää jopa tahattomia (tai tahallisia) huumorin pilkahduksia. Itse teos ei mitenkään ihmeellinen ole, mutta kyllä sen lukee...

Raija Orasen Ruusun aika puolestaan alkoi lukiessa elää kuvina. Muistan vielä tv-sarjan, vaikka en sitä kovin aktiivisesti seurannutkaan. Vanhimmat lapseni olivat pieniä tv-sarjan näkymisen aikaan, joten siihen aikaan ei sarjoja voinut kuvitellakaan seuraavansa säännöllisesti. Kirjasta pidin tälläkin lukukerralla, varsinkin sen lämpimästä välittämisen tunnelmasta ja huumorista.

Deborah Smithin Omenan tuoksu vie taas toisenlaiseen maailmaan. Kirjasta löytyy sopiva sekoitus draamaa, huumoria ja uskottavuutta. Tämänkin kirjan olen joskus aikaisemmin lukenut, mutta sen verran aikaa edellisestä lukukerrasta oli, ettei se vienyt tätä lukunautintoa lainkaan. Lukulistalle siirtyivät samantien muutkin kirjailijan teokset. Jospa niistä löytyisi myös samaa vahvaa lämmintä välittämisen henkeä.